top of page

Ben je een intensieve sporter en wil je na of voor je inspanning je spieren in optimale conditie houden? Of sport je eerder recreatief en ben je begaan met het welzijn van je lichaam?

Heb je last van stress of kan je moeilijk tot rust komen? Zijn je spieren vaak gespannen en heb je daardoor fysieke klachten? Heb je een aandoening waardoor je spieren meer gespannen zijn zoals bv. artrose? 

Of heb je gewoon nood aan een verwenmomentje?

​

Wie regelmatig een massage krijgt weet hoe ontspannend dit kan werken. Maar massage doet nog veel meer dan je alleen maar goed laten voelen. Recent wetenschappelijk onderzoek toont op unieke wijze aan dat massage zowel psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen biedt.

Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Verder nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen.

De technieken van een sportmassage zorgen voor reacties in het lichaam die het spierherstel bevorderen en het  werkt ook preventief voor sportblessures. Een sportmassage bevordert de bloedcirculatie, hierdoor komt er meer zuurstof in de spiercellen wat ze minder gevoelig maakt voor pijntjes en kwetsuren. 

​

​

stage1.jpg
Sportmassage

Intensief sporten vraagt veel van je lichaam. De sportmassage is een massage die diep inwerkt op je vermoeide spieren om ze te ontspannen. Hierdoor kunnen de spieren sneller herstellen en is er minder kans op blessures in de toekomst. De focus ligt hier op de spieren die je het meest belast hebt.Deze massage kan ook ter voorbereiding van een training of wedstrijd. 

Ook de recreatieve sporter kan met een sportmassage helpen blessures te voorkomen.

​

stoelmassage-op-de-werkplek-375x250.jpg
Therapeutische
massage

Een therapeutische massage pakt de klachten aan die je op dat moment hebt. Die klachten kunnen hun oorsprong vinden in stress, slaapstoornissen, te weinig bewegen, blessures, te intensief sporten, .... of een combinatie hiervan. We bekijken samen de oorzaak en klacht en ik ga hiermee aan de slag. Met wat tips en handig gedrag proberen we de klacht aan te pakken bij de bron.

kiesio kuit.jpg
Taping

Taping met verstevigende sporttape kan nuttig zijn bij het herstarten met sporten, na een zo goed als herstelde blessure.

Kinesiotaping kan dan weer stimulerend of ontspannend werken op je spieren. Hierbij kan de tape de spier helpen in zijn functionaliteit.

Ook bij vochtophoping, zwelling of een fikse bloeduitstorting kan kinesiotape voor verlichting zorgen.

Verwijder zeker lichaamsbeharing vóór het tapen voor een optimale werking.

​

Image by alan caishan
LomiLomi massage

Gedurende deze ontspannende, harmonische, maar toch diepe massagevorm worden zowel afzonderlijke lichaamsdelen, alsook het gehele lichaam met olie gemasseerd. Lokale (spier)accenten en lange, vloeiende strijkingen zorgen voor een mooie dynamiek en creëren een diepe ontspanning van lichaam én geest.

tafel en handdoek.jpg
Klassieke Ontspanningsmassage

Bij stress, pijn, slaapproblemen, onrust, sommige spier of gewrichtsaandoeningen... kunnen je spieren onder (hoog)spanning komen te staan. Deze Zweedse massage brengt je lichaam en geest weer tot rust en stimuleert bovendien je zelfgenezend vermogen. Ook zonder klachten is dit een weldaad voor je lichaam en echte me-time!

Bamboestokmassage
 Bamboemassage 

Deze massagevorm gebeurt met bamboestokken op de diverse lichaamsdelen. Zowel ontspannend als vitaliserend gegeven zorgt het voor een diepere massage van de spieren. De bloedsomloop wordt extra gestimuleerd.

Kan ook gebruikt worden in een andere massage om een pijnlijke zone aan te pakken.

​

​

Head Massage
Indiase Hoofdmassage

Met de handen en vingers wordt er een lichte druk uitgeoefend op rug, nek, schouders, hoofd (ook de haren) en gelaat. Afgewisseld met ontspannende strijkingen zorgt dit voor een kalmerend effect. 

Deze massage kan klachten zoals hoofdpijn, stijve nek en stress gerelateerde klachten verminderen.

Maar ook uitermate geschikt voor wie eens gewoon wil ontspannen...

​

Hoewel een massage zeer heilzaam is, zijn er toch enkele contra indicaties:

  • koorts

  • algemene infectieziekten

  • extreme pijn 

  • extreme vermoeidheid na een fysieke inspanning

  • besmettelijke huidaandoeningen of open wonden op het te masseren lichaamsdeel

  • bij reumatische aandoeningen vraag je best even aan je huisarts of massage kan, meestal is het toegestaan

  • tumoren, vraag ook best advies bij je behandelende arts

White on Transparent.png

© 2020 by SportRelax. Proudly created with Wix.com

Ondernemingsnummer: BE0745.457.173

BTW nummer BE0745.457.173

bottom of page